Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim Grubu, Ankara’da düzenlenen “Dinçer Özer ile 9. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali”ne katıldı.
Yenimahalle Belediyesi işbirliği ile düzenlenen organizasyon, iki gün süre ile Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festivale yurtiçi ve yurtdışından 700 okuldan gelen başvurular arasından 160 öğrenci seçildi. İtalya, Portekiz, Fransa gibi ülkelerden de seçilen yabancı öğrencilerle birlikte birbirini tanımayan gençler, festival kampında tanışıp kaynaştı ve performanslarını sergiledi.
Yüzlerce okulun arasından seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ritim Topluluğu, gecede Bursa Yunus Emre Ortaokulu, Balıkesir Kesput 120. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu, Adana Yüreğir Atakent İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Merkez Fevzi Çakmak Ortaokulu Hacettepe Üniversitesi Tımbıka Ritim Topluluğu, Portekiz Pulsat Vurmalı Çalgılar Topluluğu, Fransa Paris Gana Ritim Topluluğu, İtalya Vibrafon Dinletisi ve Dinçer Özer Vurmalı Çalgılar Topluluğu birbirinden güzel gösterilerini başkentliler için sergiledi.