Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yıllardır çocuk özlemi çeken Gaziantepli annelerin özlemini dindirdi. Tüp bebek yapmak isteyen anne adaylarına ücretsiz tüp bebek olma imkanı sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi ile anlaşma yaptı.
Protokol anlaşması için merkez önünde bir tören düzenlendi. Tören öncesi anne adaylarına hitap eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, en mutlu günlerinden birisini yaşadığını söyledi. Toplumun temelinin ailenin oluşturduğunu, ailenin ise çocuklar ile güzelleştiğine vurgu yapan Şahin, “Geleceğimiz için evlatlarımız çok önemli. Bazen evlatlarımız ile bazen de evlatsızlık ile sınav oluruz. Ancak evlat isteyip de olamayan aileler de var. Bize düşen ise onların işini kolaylaştırmak. Bugün de bunu gerçekleştirdik. İlk etapta 80 annemiz merkezimizden ücretsiz yararlanacak” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde birçok annelerin gelerek kendisine tüp bebek konusunda sorunlarını anlattığını, kendisinin de bir araştırma yaptığını ve 800 anne adayının bebek beklediğini tespit ettiğini aktaran Şahin, bu doğrultuda bir merkez oluşturma kararı verdiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşme ve irtibatlardan sonra Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi ile bir protokol imzaladıklarını ve kriterleri uyan anneler adaylarının bu merkezde tüp bebek yapabileceklerini aktaran Şahin, merkezin tüm Gaziantepli annelere hayırlı olmasını diledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise,bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti. Şimşek, sağlık alanında Türkiye’nin büyük bir mesafe kat ettiğini söyledi. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye’nin 10 yılda başardığını dile getiren Şimşek, “Anne ve bebek ölüm oranlarında çok önemli mesafeler kat ettik. Tabi hükümetin bazı meselelere el atması gereken hususlar var. Tüp bebek projesi de bunlardan birisi. Bugün Türkiye artık kanser ilacını kendisi üretime projesini başlattı. Medikal ekipmanlarını Türkiye’de üretip dışa bağımlılığı azaltmıştır” diye konuştu.
Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yöneticisi Ruşen Akmelek de, anne adayların yaşadıkları sıkıntıları yakinen bildiklerine ve Büyükşehir Belediyesi’nden gelen sosyal sorumluluk projesini kabul ettiklerini aktardı.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yöneticisi Ruşen Akmelek arasında protokol imzalandı. Program sonrası tüp bebek merkezine gezen katılımcılar, daha sonra merkezden tüp bebek sahibi olan anne ve çocuklar ile fotoğraf çektirdiler.