Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve GTO Meclis Başkanı Ali Yener, cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden Çanakkale Zaferi’nin gelecek nesillere iyi aktarılması gerektiğini belirtti.
Bartık ve Yener, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümüne ilişkin yaptıkları açıklamada, zorlukların üstesinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesine vesile olanların unutulamayacağını ifade etti.
Başkanlar, İtilaf devletlerinin yoğun saldırılarına rağmen mücadeleden geri durmayan Türk askerinin gösterdiği azimle ülkeyi düşman güçlerine bırakmadığını hatırlattı.
Başkanlar, şu ifadelere yer verdi:
“Cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden Çanakkale Zaferi gelecek nesillere iyi aktarılmalı. Bu zafer sadece kazanılmış bir savaş değil, stratejinin, zekanın ve fedakarlığın da göstergesidir. O gün ülkesini savunmak için uykuya hasret siperde mücadele eden askerlerimiz, rehavete kapılıp mücadeleden geri dursaydı belki bugün Türkiye Cumhuriyeti olmayacaktı. O gün biz yerine benlik öne çıksaydı bu topraklarda başta ülkelerin bayrakları dalgalanacaktı. Bu nedenle Çanakkale Zaferi bizim için çok önemli bir hatıradır. Japonlar, çocuklarına milli şuur aşılamak için Hiroşima ve Nagazaki’ya götürüyor. Bizim de Çanakkale gibi bir mirasımız var, bu mirasın iyi anlatılması gerekiyor. Çanakkale, birlik ve beraberliğin de önemli bir göstergesidir. Bu konuda herkes üzerine düşenin en iyisini yapmaya çalışıyor, bundan sonra da çalışmaya devam edileceğinden şüphemiz yok.”
Başkanlar, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.