Nizip Ticaret Odası ve Nizip Eğitim Fakültesi işbirliğiyle Çanakkale Zaferinin 100. Yılı etkinliği konulu program düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Kıvrım’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Deniz Zaferinin Önemi” konulu konferansın açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kutulu Başkanı Mehmet Özyurt, şunları söyledi:
“Bugün; Türk’ün, ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Bu duygularla, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.”
Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ise, “Biz 7 düvele 70 ülkeye 140 farklı dil konuşan insanlara adaleti, ilmi götürmüş bir halkın torunlarıyız. Biz Çanakkale’de destan yazmadık, onurumuzu kurtardık. Biz Çanakkale’de ölmedik şehit olma gururunu yaşadık. Ne mutlu Çanakkale benim ecdadımın eseridir diye bilene” dedi.
Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Kıvrım’ın “Çanakkale Deniz Zaferinin Önemi” hakkında katılımcılara verdiği tarihi bilgilerle devam etti.
NTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Jandarma Komutanı Yavuz Oruç, kurum amirleri, Nizip Eğitim Fakültesi ile Nizip Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.