Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Sanat Merkezi ilkini Nisan ayında açtığı dönem sonu sergilerinin ikincisini bir AVM’de sergiledi.
Sergide eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılında merkezde el sanatları, resim, seramik, heykel ve mozaik atölyelerinde kurslara devam eden çocuklar ile gençlerin eserleri yer aldı.
Sergide kursiyerlerin hazırladığı 200 parça seramik ve heykel eserleri, 7 seramik tablo, 35 seramik pano, 21 seramik parçadan oluşan akvaryum duvar çalışması, 15 resim tuvali, 45 mozaik tablo çalışması yer aldı.
Merkezde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı süresince, hafta içi 38 okuldan 2 bin 665 öğrenci, Şubat tatilinde “Yaratıcı Sanat Atölyeleri”nde 160 çocuk, hafta sonu kurslarda 305 çocuk ve genç ile resim, seramik, ebru, mozaik, çocuk tiyatrosu, halkoyunları, gitar, keman, bağlama, piyano eğitimleri gerçekleştirildi. 6-16 yaş grubu çocukların ve gençlerin, sanat becerilerini ve özelliklerini keşfettiği merkezde ayrıca özel günlerde ve programlarda düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle de kendileri ve çevrelerinde farkındalık oluşturuyorlar.
Kurslarda eğitimler yaz döneminde de okulların kapanmasıyla birlikte “Yaz Sanat Atölyeleri” adı altında resim, seramik, heykel, ebru, mozaik sanat atölyelerinin yanı sıra gitar, keman, bağlama, piyano, çocuk tiyatrosu ve drama eğitimleri de veriliyor.