Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Engin Adıgüzeloğlu, İsmail Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcılarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal heyete Gaziantep sanayisi hakkında bilgiler verdi.
Akınal, kentte 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu bunun yanında şehir merkezinde üretim yapan firmalar bulunduğunu belirterek, “OSB’lerde yaklaşık 800 tane faal olarak çalışan işletmelerimiz var. Türkiye elektriğinin yüzde 5’ini biz kullanıyoruz. Şehrimizde üretilen ürünlere baktığımız zaman burada çok çeşitlilik bulunuyor. Dünya’da üretilen parça halının yüzde 60’ını Gaziantep üretiyor. Bunun yanında Türkiye’de üretilen makarnanın yüzde 70’ini biz üretiyoruz. Bunlarla birlikte diğer birçok alanda üretim yapıyoruz” dedi.
Gaziantep olarak geçen yılı 6, 5 milyar dolar ihracat yaparak kapattıklarını dile getiren Akınal, “Bu yılın ilk 4 ayında ihracatımızda biraz düşüş oldu ancak önümüzdeki aylarda bu açığı kapatacağımızı düşünüyorum. Kilis ilimiz ile ortaklaşa yeni bir OSB yapıyoruz. Kent olarak şuanda İskenderun Limanı’nı kullanıyoruz. Bu limanın bize uzaklığı 201 kilometre. Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin yapılmasıyla bu limana 110 kilometrelik bir yol ile ulaşacağız. Bu projelerin de tamamlanmasıyla Gaziantep ve bölgemiz ciddi bir avantaj elde etmiş olacak” diye konuştu.
Akınal, Gaziantep’i ve Türkiye’yi daha ileri noktalara taşımak için sanayiciler olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Misafirperverliklerinden dolayı GSO’ya teşekkür eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Engin Adıgüzeloğlu ve İsmail Köroğlu ziyaret anısına Akınal’a hediye takdim etti.
Akınal da ÇTSO başkan yardımcılarına yöresel işlemeli kahvedanlık hediye etti.