Nizip ilçesinde faaliyete geçen “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü”nün tanıtım semineri imzalanan protokol ile gerçekleştirildi.
Nizip Kaymakamlığı, Nizip Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol ile başlayan tanıtım seminerinde, Denetimli Serbestlik ile ilgili bilgiler verildi. Bu doğrultuda, Nizip Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, bir psikolog, bir sosyolog ve bir öğretmen olmak üzere, üç uzman kadrosu, beş infaz koruma memuru ile Nizip Adalet sarayında faaliyetlerine başladı.
Seminerde bir konuşma yapan Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ali Bayarslan, “Hapis cezaları beklenilen etkiyi göstermemekle beraber şartları bazen daha da kötü hale getirebiliyor ve ıslah konusunda olumlu sonuçlar alınamıyor. Denetimli serbestlik yöntemi ile beraber suçlular hem yeniden topluma kazandırılıyor hem de topluma pozitif yönde katkı sağlıyor. Denetimli serbestliğin genel amacı suçluları üretken hale getirerek onları iyileştirmek ve bu kişilerin yeniden suça bulaşmalarını engellemektir” dedi.
Nizip Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşen seminere, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Oruç, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur, Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Nizip Adalet Sarayında görevli hakim ve savcılar, diğer daire amirleri katıldı.