Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Doğaya aşkımızı ilan ediyoruz" sloganıyla düzenlenen Bahar Şenliği başladı.
Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde yetişen bitki türlerinin yanı sıra ağaç, çalı ve otsu bitkilerin canlı koleksiyonunu oluşturmak ve geliştirmek amacıyla yaklaşık 20 dönüm alanda kurulu Botanik Bahçesinde bu yıl ilki düzenlenen organizasyonda gönüllerince eğlenme fırsatı bulundu.
Müzik gruplarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde bahçede gezen vatandaşlar, rengarenk laleler arasında hatıra fotoğrafı çektirip doğayı anlatan çeşitli sergileri izleme fırsatı buldu.
Şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hazırlanan "Ekolojik Derslik"in açılışını da yaptı.
Ekolojik Derslik’e gelen öğrenciler, toprakla oynayıp çiftçilikle ilgili büyüklerinden bilgi aldı. Daha sonra öğrendiklerini uygulama aşamasına geçiren çocuklar, fidan dikti. Şenlik, 30 Nisan’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.
EKOLOJİK DERSLİK TÜRKİYE’DE İLK
Fatma Şahin, şenlik alanında yaptığı açıklamada, baharın yeniden diriliş, uyanış ve canlanış anlamına geldiğini söyledi.
Halkın doğayla daha iç içe olabileceği ortamlar hazırladıklarını anlatan Şahin, birlikteliği artırabilmek adına bahar şenliği düzenlediklerine dikkati çekti. Şehirdeki herkesle beraber daha yeşil, daha yaşanabilir bir kent olmak istediklerinin altını çizen Şahin, şöyle konuştu:
“Ekolojik Derslik uygulaması Türkiye’de ilk. Çocuklarımız burada fide nedir, toprakla nasıl buluşturulur, fideleri yaşatmak için nelere dikkat edilmeli gibi konuları öğreniyor. Ayrıca öğrendiklerini de uygulama alanı buluyorlar. Bu projeleri hayata geçirirken ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle hareket ederek çocuklarımıza küçük yaşta doğa sevgisini aşılamaya çalışıyoruz.”
Şenlik alanını gezen Şahin, çocuklarla yakından ilgilenerek, vatandaşlarla sohbet etti. Şenlikte ok da atan Şahin’e ve katılımcılara Moldovya’dan gelen çocuk dans grubu da bir gösteri yaptı. Öte yandan şenlikte vatandaşlara malhıtalı köfte ikramı yapıldı.