Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çanakkale’de verilen onurlu savaşın, zor şartlar altındaki can siperane mücadelenin tüm Dünya milletlerine örnek olduğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesinin, Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü idrak etmekteyiz. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi’yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bu gün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler olduğu kanaatindeyim. Dört bir yanı Şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı ülkemizin bölünmez bir bütünlük içerisinde sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını kabullenmiş bir yeni neslin varlığı bu topraklar için canını veren aziz Şehitlerimizin ruhunu şad edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle kutsal vatan toprakları için canını feda ederek Şehitlik mertebesine erişmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi sevgi ve saygı ile anıyorum” dedi.