Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından hazırlanan “Kariyer Geleceği” adlı panel GAÜN İnşaat Mühendisliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
GAÜN Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç’un başkanlığını yürüttüğü panele; GAÜN Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Zeynep Hamamcı ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat konuşmacı olarak katıldı.
Eğitimin doruğunda olan üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrasında sadece diplomalarıyla bağımlı olmayan bir gençlik olmalarını istediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç, “İletişim becerileriyle, teknolojiyi kullanabilmeleriyle, alternatifleri görebilmeleriyle, ülkemizin sosyo-ekonomik koşullarını dikkate almaksızın gerekirse kendi potansiyellerini, yeteneklerini aşabilecek bazı hedeflerle ilerlemeleri konusunda ışık tutmaya çalışacağız” dedi.
Genelde kariyer deyince üniversite yaşamı ve sonrasının akla geldiğini fakat çok erken yaşlarda başlayan bir süreç olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç şunları söyledi:
“Üniversitede okuyup aldıkları belge de bu eğitim dışında alabilecekleri birçok sertifika gibi bir belge. Onları iş adamı, meslek elemanı yapan, başarılı kılan, meslekte doyum sağlayan mutlu insanla kılan sadece diplomaları değil. Üniversite hayatı boyunca da bu tür faaliyetlere katılarak, mesleki anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ortamlara giderek daha dolu bir şekilde mezun olmaları gerekiyor.”
Prof. Dr. Zeynep Hamamcı, “Hayatımızda kiminle evleneceğimizi seçmek ve meslek seçimi gibi iki önemli büyük karar var. İkisi de hayatımızı çok önemli oranda etkiliyor. Meslek seçimi önemli çünkü sizin kimlerle tanışacağınızı, ne kadar para kazanacağınızı, nasıl bir iş ortamında çalışacağınızı, hayatınızı nasıl yönlendireceğinizi gibi büyük bir kısmını etkiliyor” diyerek, meslek seçerken hayatımızın çok büyük bir boyutunu etkileyen bir alanı seçtiğimizi söyledi.
İş hayatındaki mutluluğun önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat, “İşinizdeki mutluluğu yakalarsanız eş seçiminiz kolaylaşır çünkü mutlu insan hayata farklı bakar. Alternatifleri görebilmenin yolu önünüzdeki işi başarıyor olmanızdır. Kariyer başarınız arttıkça etrafınızdaki sizi sevenlerin size olan iltifatları da değişiyor. Alanınızda başarınız yaşam mutluluğunuza, eş seçiminize, eşinizle olan yaşam kalitenize doğrudan etki eder” diye konuştu.