Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından Türkiye’de Sosyo Ekonomik Dönüşümler ve Gençliğin Bakışı adlı “Yönetimden Siyasete Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ve iki oturum şeklinde gerçekleşen kongreye, Gaziantep Üniversitesinden 30 öğrenci katıldı.
Türkiye’nin dış siyasetinin görüşüldüğü kongrede, Türkiye-AB ilişkileri gibi konular gençlerin yorumları ve çözüm öneriyle masaya yatırıldı.
Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğrencilerinin yanı sıra Öğr. Gör. Halim Gök ve Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan’ın da katıldığı kongrede, GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 1. Sınıf öğrencisi İlknur Korkmaz ‘Yönetimden Personel Yönetimine’ konulu sunum yaptı.
Kongre öncesi konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü olarak göreve geldikleri günden bu yana öğrenci odaklı bir yönetim politikası izleyeceklerini ve bu politikayı da bahar dönemindeki etkinliklerle hayata geçirdiklerini belirtti. Üniversitede birçok etkinlik düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Eren, bunların çoğunun öğrenci gruplarınca yapıldığını vurguladı. Kendilerinin öğrencilere her zaman destek olmaya gayret ettiklerini aktaran Eren, “Öğrencilerimiz arasından hiçbir ayrım gözetmedik” dedi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise, akademik düzeyde birçok etkinliğe katıldığını aktardığı konuşmasında, “Öğrencilerin düzenlemiş olduğu etkinlikte bulunmak, onların düşüncelerini ve fikirlerini paylaşmak, onların bu işte ‘biz de varız’ demesinin heyecanı içerisinde yer almak ayrı bir mutluluk. Davetimize icabet ederek gelen Çukurova Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi öğrenci ve yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri Mutlu Kurtoğlu, kongreyi düzenlerken kendilerine destek olan bütün paydaşlara teşekkür etti. Konuşmaların sonrasında öğrencilerin konuşmacı olduğu ve farklı üniversitelerden konukların katkı yaptığı oturumlara geçildi. Öğrenciler, AB-Türkiye İlişkilerinde Kıbrıs Sorunu, AB-Türkiye Hukuku, AB-Türkiye İlişkilerinde Ermeni Sorunu ve Yerel Yönetimler gibi konularda konuşma yaptı.
Doç. Dr. Şafak Kaypak’ın oturum başkanlığını yaptığı kongrede, GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 1. Sınıf öğrencisi İlknur Korkmaz, ideal personel yönetiminde şeffaf, nitelikli ve adil, mesleki etik kurallarına uygun, insan haklarına saygılı, insan odaklı ve daima doğruluğu temel ilke edinmiş bir personel yönetimiyle başarının sağlanacağını aksi taktirde personel yönetiminde başarının sağlanamayacağını dile getirdi.
Korkmaz, “Kurum ve kuruluşlar, Üniversiteler, yerel yönetimler ve kısaca personel çalıştıran tüm kuruluşlar personel yönetiminde çağdaş, demokratik ve günümüz koşullarına uygun yönetim sisteminde ısrarcı olarak başarıyı yakalamalıdırlar. Yoksa aile şirketleriyle ve ahbap çavuş ilişkileriyle personel yönetimi olmaz” diyerek, MKÜ Üniversitesi yetkililerine kendilerini davet ettikleri için ve Gaziantep Üniversitesine de kongreye katılımlarını sağladıkları için teşekkür etti.
Kongre sonunda, katılımcılara katılım belgesi verilirken, sunum yapan öğrencilere MKÜ tarafından hediye verildi. Kongre Başkanı Prof. Dr. Yakup Bulut’a, Gaziantep Üniversitesi adına İslahiye MYO Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan hediye takdim etti.
GAÜN İslahiye MYO Md. Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet Deveci, kongrede sunum yapan İşletme yönetimi öğrencisi İlknur Korkmaz’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Öğrenciler kongre sonunda Hatay turu yaparak tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı buldu.