Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Vilnius Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Vilnius Orduevi Konser Salonunda Türk Müziği Konseri ve Türk Halk Oyunları gösterisi düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Varışoğlu’nun koordine ettiği etkinlikte, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından Sanatçı Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz, Sanatçı Öğr. Elm. Dr. Savaş Ekici, Sanatçı Öğr. Elm. Dr. Gültekin Şener, Sanatçı Öğr. Elm. M. Emin Beyazçiçek, Sanatçı Öğr. Elm. Hasan Tipi, Öğr. Gör. Yusuf Özbaş, Öğr. Gör.Cenk Gülhan, Öğr. Gör. Mustafa Arslan tarafından bir hafta boyunca halk türküleri ve Türk halk oyunları dersleri verilerek hazırlanan programı, Vilnius Üniversitesi Oryantalistik Enstitüsü Türkoloji Bölümü öğrencileri ve Tatar İlsu Grubunu coşkulu bir seyirci kitlesi izledi.
Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçisi Aydan Yamancan’ın da katıldığı programa, büyükelçilik mensupları, Vilnius Üniversitesi Oryantalistik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. ValdasJaskunas, öğretim elemanları, öğrenciler ve Erasmus kapsamında ülkede bulunan Türk öğrenciler ile Tatar toplumu mensupları katıldı.
GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz, “Ülkemiz ve üniversitemiz adına yapılan etkinliğin bir başka önemi de, Litvanya’daki Ermeni toplumunun sözde soykırım iddialarıyla ülkemizi karalama çabalarıyla aynı günlerde yer alması olmuştur. Şehrin merkezi noktaları ve Vilnius Üniversitesinin farklı bölümlerine asılan afişlerimiz sayesinde ilgi, etkinliğimize yönelmiş ve anlatılanların aksine Türk kültürünün ne kadar geniş ve hoşgörülü olduğu izleyicilere sunulmuştur” dedi.