Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Erdoğan’ın mesajında, “Birinci Dünya Savaşı’nda Türk Milletini esaret altına almaya çalışan devletlere karşı büyük önder Atatürk “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, Samsun’da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesini yakmıştır. Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmüş ve esaret altında var olunamayacağını, kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi millete olan inancın ve çarenin ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesidir.
Sevgili Gençler, binlerce şehit vererek, her türlü imkansızlıklar ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya devam edeceksiniz. Türk milleti olarak, sevgi saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacağınıza olan güven ve inancımız tamdır. Sizler, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye’yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir.
19 Mayıs’ın bu kutlu yıldönümünde Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin gençlik ve spor bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.