Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayinin duayen isimlerinden mucit makina ustası Mennan Aksoy’u kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
Konukoğlu, yayımladığı taziye mesajında, Gaziantep sanayisinin simge isimlerinden olan Mennan Usta’nın gerçek bir memleket sevdalısı olduğunu ifade ederek, ‘’Acımız çok büyük. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesinin, yakınlarının ve Türk sanayinin başı sağolsun’’ dedi.
Sanayi Odası üyesi, Polyspin Makina A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mennan Aksoy’un Allah vergisi büyük bir yeteneğe sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Türkiye’nin önemli makina sanayicilerinden olan Mennan Usta’nın gördüğü bir makinanın aynısını yapabildiğinin altını çizdi.
Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Dünyada bütün makina üreticilerinin hayranlığını kazanan ve örnek bir kişi olarak gösterilen Mennan Aksoy, Gaziantep sanayisinde derin iz bırakan çok değerli bir ustaydı. ’Çeliğe hükmetmeyen namusuna mukayyet olamaz’ diyen Mennan Usta, bir makine dehasıydı. Gördüğü makinaları en fazla 10 dakika inceledikten sonra aynısını yapabilirdi. Bu olağanüstü yeteneği yüzünden Avrupa ve Amerika’da yapılan sanayi fuarlarına girişi yasaklanmıştı, ama o bir yolunu bulup yine girmeyi başarmıştır. Kendi atölyesinde onlarca makina üretti, bunları ihraç etti. Alman, Fransız, İtalyan makinacıların kabusu oldu. Yaşamı boyunca bizlere örnek olmuş değerli büyüğümüzü her zaman rahmetle, minnetle anacağız.’’