Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen, Sivil Düşün Programı Ağlar ve Platformlar Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte olan ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Özgürlük için Basın Projesi eğitimlerinin sonuncusu Gaziantep’te gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Trabzon ve Erzurum’da gerçekleştirilen eğitimlerin sonuncusu Gaziantep’te düzenlendi.
Eğitimde, Gazetecilik Meslek Etiği, Basın ve İfade Özgürlüğü, Sosyal Medya Eğitimi, Sosyal Güvenlik Eğitimi, Yazılı, Elektronik ve Görsel-İşitsel Medya ve Karşılaşılan Tehlikeler ve Zaman Yönetimi Eğitimi konuları işlendi.
Eğitim programına yerel ve ulusal gazetecilerden, üniversitelerin sosyal bilimler bölümlerinde eğitim gören üniversite lisans/yüksek lisans/doktora öğrencilerinden ve medya alanında faaliyet gösteren STK temsilcilerinden toplam 70 kişi katıldı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu’nda başlayan eğitim programının açılış konuşmasını Özgürlük İçin Basın Projesi Güneydoğu Anadolu Komite Başkanı Murat Atay yaptı. Atay konuşmasında,” Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Sivil Düşün Programı Ağlar ve Platformlar Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte olan ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Özgürlük için Basın Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz eğitim programı kapsamında Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Trabzon ve Erzurum’da gerçekleştirilen Temel Gazetecilik Eğitimi için bu gün Gaziantep’te bir araya gelmiş bulunmaktayız” diyerek katılımcıları tanıtıp eğitimin içeriğini anlattı.
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna ise, Ankara Gazeteciler Cemiyeti olarak basın özgürlüğü konusunda bir mücadele başlattıklarını söyledi.
Prof Dr. Korkmaz Alemdar da, basın etiği konusunu eğitime katılan öğrencilerle paylaştı.
Eğitim sonunda katılımcılara “Gazetecilik Temel Eğitim Programı” katılım sertifikası verildi.