Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarih bilinci, milli birlik ve beraberlik duygusunu artırmak ve birlikte yaşama refleksini geliştirmek için 320 öğrenciyi Çanakkale ve İstanbul’a götürüyor.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla hayata geçirilen “Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına” projesi kapsamında merkez ilçelerdeki lise ve ortaokul öğrencileri için 4 günlük gezi düzenleniyor.
4 tur şeklinde gerçekleştirilecek gezi etkinliğinin ilk turu çerçevesinde, bugün İstasyon Meydanı’nda 80 öğrenci, 4 öğretmen ve 8 polis nezaretinde törenle uğurlandı.
Zığındere Şehitliği, Arı Burnu, Anzak Koyu, Anafartalar, Kabatepe, Kanlı Sırt, Lale Pine Anıtı, Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği gibi daha birçok tarihi mekanın gezileceği Çanakkale etkinliğinin ardından İstanbul’a geçilecek.
İstanbul’da da Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya Müzesi, Panorama 1453 Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı ziyaret edilecek.
Yaklaşık 4 gün sürecek Çanakkale ve İstanbul gezi programlarında öğrencilere, Türk bayrağı, büyükşehir logosu baskılı çift taraflı giyilebilen mont ve şapka, çeşitli kırtasiye malzemeleri ile Çanakkale hatırası biblolar hediye edilecek.