Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GCG) Başkanı İbrahim Ay, ‘’Şehit askerlerimizin yasını tutarken, 14 polisimiz şehit edilmesi herkesi derinden yaralamıştır. Masum canlara kıyan bu terörü lanetliyorum’’ dedi.
Iğdır’da Dilucu’na giden polis servisine PKK tarafından düzenlenen saldırıda 14 polisin şehit, çok sayıda polisin de yaralı olduğu haberi, yurt genelinde şok etkisi yaptı. Şehit haberleri Gaziantep’te de şiddetle kınandı. Önceki gün 16 askerin şehit edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ay, 14 polisin şehit haberinin kamuoyunda duyulmasının ardından, yeni bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.
"YAPANLARI VE YAPTIRANLARI LANETLİYORUZ"
Hain saldırıları yapanların, içeride ve dışarıda destek verenlerin, hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklarını dile getiren Başkan Ay, ‘’Toplum olarak tarifi zor ve dayanılması güç süreçten geçiyoruz. Askerlerimizin acısını yaşarken, şehit polis haberleriyle yeni bir kabus yaşadık. Maalesef acımız dinmiyor. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte daha fazla acıların yaşanmamasını diliyor ve bu saldırıları yapanları lanetliyorum’’ dedi.
Vatan topraklarını korumak ve toplum huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla canları pahasına kutsal bir görev yapan asker ve polislerin acısını yüreklerine yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Ay, ‘’Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet teşkilatımıza, şehit polis ve askerlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin. Nur içinde rahat uyusunlar. Çünkü, bu hain saldırıları gerçekleştirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır’’ şeklinde konuştu.