Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde düzenlenen kep töreniyle GKV Özel Anadolu Lisesinden 108, GKV Özel Fen Lisesinden 60 öğrenci olmak üzere toplam 168 öğrenci törenle kep atarak mezun oldu.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen kep töreninde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aysel Tokatlı, GĞKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ve çok sayıda konuk katıldı.
Kep töreninde başarılarla dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, bu yıl liselerden mezun olan öğrencilerin Türkiye’nin en prestijli üniversitelerine yerleşeceklerini ifade ederek, “Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Okullarımız çok güçlü akademik kadrosu ve profesyonel eğitim anlayışı ile yarım asırdır Gaziantep’e ve ülkemize hizmet vermektedir. 52 yıldır bu kurumu ayakta tutan Mütevelli Kurulu Başkanımız Nüket Ersoy’a ve Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Ersoy’a ve siz değerli velilerimize şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. Bu gururu sizlerle paylaşmak için aranızda bulunan dostlarımıza, konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili Gençler, her zaman en yüksekte olmayı, en güçlü olmayı ve en başarılı olmayı hedefleyiniz. Aileleriniz ve öğretmenleriniz olarak bunları başaracağınızdan eminiz ve daima sizlerleyiz. Sizlerin Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleşmenizi, sonra da yükseköğrenim ve meslek hayatınızda çok başarılı insanlar olmanızı diliyorum” dedi.
GKV Özel Liseler Müdürü Ülkü Uluta’ta yaptığı konuşmada, “Sizler ailelerinizden aldığınız eşsiz aile eğitimi ve okullarımızdan aldığınız çağdaş, bilimsel ve Atatürkçü eğitim-öğretim ile Ata’sına layık bireyler olarak yetiştiniz. Ata’mızın izinde durmadan, yorulmadan yürüyecek; şehrimize ve ülkemize en yüce değerleri katacaksınız. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında çağdaş, akademik eğitimin yanında kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle sosyal yönlerinizi de erişilmez seviyelere taşıdınız ve özgüven sahibi bireyler oldunuz. Bu etkinliklerin yaşamınıza kattığı eşsiz değerleri toplumun öncü bireyleri ve yol gösteren liderleri olarak yaşayacak ve göreceksiniz" dedi
GKV Fen Lisesi okul birinciliğini Elif Ece Uçar kazanırken, okul ikinciliğini Fatma Yıldırım, üçüncülüğü Onur Can Biçer kazandı. GKV Özel Anadolu Lisesi birinciliğini Hayriye Sena Eroğlu kazanırken ikinciliği Yağmur Fındık, üçüncülüğü de Sercan Özen elde etti. Törende bayrak flama devir tesliminin ardından GKV Fen Lisesi Birincisi Elif Ece Uçar ve Anadolu Lisesi birincisi Hayriye Sena Eroğlu yaş kütüğüne dönem plaketlerini çakarak günün anısına birer konuşma yaparken katıldıkları sınavlarda derece elde eden öğrencilerin ödülleri de verildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde GKV Özel Liseler Müdürü Ülkü Ulutaş ve Müdür Başyardımcısı Mevlüt Duman’ın öğrencilere diplomalarını vermesinin ardından, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Bu yıl GKV Özel Fen Lisesinden 60 öğrenci mezun olurken GKV Özel Anadolu Lisesinden toplam 108 öğrenci mezun oldu. Törenin ardından mezun olan öğrencileri okul idareci ve öğretmenleriyle günün anısına fotoğraflar çektirirken ailelerin duygulu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.