Gaziantep’te Sani Konukoğlu Vakfı’nın desteği ile okuma yazma kursları açan Anne Çocuk Vakfı (AÇEV), kurslarda ücretsiz olarak görev alan gönüllü öğreticilere teşekkür töreni düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, gönüllü öğreticilerin yanı sıra, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Gökbudak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Ermeydan, Büyükşehir Belediyesi Kadın Şube Müdürü Ayşe Belge, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Suna Sertpolat, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran ve AÇEV İl Sorumlusu Esin Özgül katıldı.
Özgül, törende yaptığı konuşmada, Sani Konukoğlu Vakfı - AÇEV işbirliği ile 1998 yılından bu yana okuma yazma kursları açıklarını anımsatarak, “Şimdiye kadar açılan 708 kursta 992’si erkek, 8 bin 742’si kadın olmak üzere toplam 9 bin 734 kişiye okuryazarlık belgesi verildi” dedi.
Gaziantep’te 2014-Eylül 2015 Haziran döneminde 42 gönüllü öğretici tarafından 33 İşlevsel Yetişkin Okuryazarlık, 7 ileri okuryazarlık, 20 çocuk okuma grubu ve 3 Yetişkin Okuma Grubu olmak üzere toplam 63 kurs açıldığını kaydeden Özgül, şöyle devam etti: “Ücretsiz olarak bu kurslarda görev alan gönüllü öğreticilerimize teşekkür ediyoruz. Gönüllü öğreticilerimiz, 25 yaşını tamamlamış ve en az iki yıllık ön lisans ya da lise mezundur. Emekli öğretmenler, ev hanımları ve üniversite öğrencileri gönüllü öğretici olabilirler. Kendilerine minnettarız. Okuma yazma öğretmek istediğimiz kişilerin çoğunluğunu, yoğun göç alan bölgelerimizdeki, genç kız ve kadınlarımız oluşturuyor. Kurslarımızı okullarda, sivil toplum kuruluşlarının bize tahsis ettikleri binalarda, Belediyelerin Sosyal Tesisi ve Aile Merkezlerinde açıyoruz.”
Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından gönüllü öğreticilere çeşitli armağanlar takdim edildi.