İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Programı kapsamında, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” kapsamında, GSO ve meslek liseleri arasında, “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolleri imzalandı.
Protokol imza töreni, GSO ile Özel Gaziantep OSB Anadolu Teknik Lisesi, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik ve Meslek Lisesi arasında yapıldı.
İşbirliği protokolü ile Gaziantep’te uygulanan mesleki eğitimin faaliyetlerinin kalitesinin ve verimliliğinin arttırılması hedefleniyor. Özel sektör ile meslek liseleri arasındaki işbirliği olanaklarının geliştirilmesinin de amaçlandığı projeyle, kentteki kalifiye personel sayısının arttırılması, meslek liselerinin cazibesinin arttırılması ve tercih edilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.