Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), "Coğrafi İşaretlerde Uluslararası Son Gelişmeler, Yönetişim ve Gaziantep Deneyimi" konulu uluslararası seminere Sponsor olarak stant açtı.
GTB tarafından tescil çalışmaları başlatılan Antep peyniri, fıstık ezmesi ve kurutmalık gibi yöresel ürünlerin sergilendiği stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı.
GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, seminere katılan protokol üyelerine borsanın sürdürdüğü tescil çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Zeugma Mozaik Müzesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerin açılış törenine katılan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun,GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,Gaziantep Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan,Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Başkanı Prof.Dr.Yavuz Tekelioğlu ve diğer protokol üyeleri GTB standını gezdiler.GTB Meclis Başkanı Selami Memiş’in eşlik ettiği ziyarette, GTB’nin Coğrafi işaretini almak istediği ürünler hakkında ziyaretçilere bilgiler aktarıldı. Gaziantep’e özgü ürünlerin tatlarına bakan protokol üyeleri daha sonra GTB standında toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.
GTB’nin sponsorluğunda gerçekleşen seminerde, GTB Meclis Başkan Yardımcısı Enver Çokay, GTB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıl, GTB Meclis Üyeleri, Recep Aydıngüler, Şerif Selçuk, Ali Alagöz ve Hüseyin Keskin de hazır bulundular.