Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT), temel dağcılık eğitimlerinden üçüncüsü olan ‘Yaz Gelişim Eğitim Kampı’ için Gaziantep’in Araban ilçesinde yer alan Köklüce Kanyonu’ndaydı.
Yaz Gelişim Eğitim Kampını 29 kişi ile gerçekleştirdiklerini belirten GÜDAT Lideri Ömer Özlü, “Doğayla iç içe, uyum sağlayarak, doğada olmanın verdiği mutluluğu yaşadık. Ayrıca her hafta sonu GAÜN 80. Yıl Öğrenci Kültür Merkezinde verdiğimiz teorik eğitimlerle birlikte, sporcularımız her türlü iniş sistemlerini kendileri kurarak kayadan iniş yapmayı pratiğe dökmüş oldu” dedi.
Özlü, sistem kurma sırasında üçerli gruplar halinde çalışan sporcuların, dağcılık sporunun bir ekip işi olduğunun bilinciyle, bu kamp ile birlikte ilk kez kayabaşında takım çalışmasını uygulama fırsatı bulduklarını ifade etti. Özlü, “Teorik eğitimler boyunca öğrendikleri bilgileri, eğitmenlerimiz gözetiminde, kendi başlarına uygulama imkânı bulan sporcularımız, bir dağcıda olması gereken özellikleri de artık edinmeye başladı. Kendini tanıma, kullandığı malzemeyi tanıma ve yeterli bilgiye sahip olmakla birlikte, dağcılığın bize getirisi olan, ‘Ne yaparsan yap, yaptığın işe güven!’ olgusunun gelişmesine de katkıda bulunmuş olduk” diye konuştu.
Yaz gelişim eğitimi sonrasında teorik eğitimlerine devam eden GÜDAT, ‘İleri Kaya Eğitim Kampı’nı da önümüzdeki haftalarda gerçekleştirecek. Türkiye’nin birçok ilinde Üniversiteler ve dağcılık kulüplerin tarafından düzenlenen kaya tırmanış şenlikleri ve yapay duvar tırmanma yarışmalarına da katılacak olan GÜDAT, Gaziantep Üniversitesini temsil etmeye devam edecek.