Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili aday adayı Osman Demirci, seçim çalışmalarını sürdürürken halkın da ilgisini çekiyor. Katıldığı toplantılarda söylemleriyle dikkat çeken Demirci, milletvekili olması durumunda pek çok şeyin değişeceğine işaret ederek “Haksız kazanç elde eden, adaletsiz olan, kendini ayrıcalıklı gören kesimler bizden rahatsız olacaktır” dedi.
Türkiye’de, insanların ötekileştirilmemesi gerektiğini söyleyen HDP Gaziantep Milletvekili aday adayı Osman Demirci, Türkiye’nin geleceğinin kendileri için önemli olduğunu dile getirerek “Demokrasi, özgürlük ve barış için gerekirse canımı veririm. Bu ülkenin geleceği açısından elimizi taşın altına koymamız lazım. Ben de iktidar partisinden aday olmayı bilirdim. Sizler de biliyorsunuz ki adaylık şansı olmayanlar bile işini, konumunu ve yerini korumak için iktidar partisinden aday adayı oluyor. Biz ise risk alarak muhalefet partisinden aday oluyoruz. Bu nedenle zaman zaman bizim bu tutumumuzu yadırgayanlar ve kararımızdan vazgeçirmeye çalışan olmadı değil. Ancak, biz inandığımız yolda, yürümek üzerine bir yaşam felsefesi oluşturduk” dedi.
Demirci, yaptığı değerlendirmede vatanını sevenin yolsuzluk yapamayacağını belirterek Türkiye’de bazı kavramların içinin boşaltıldığını söyledi. Demirci, yolsuzluk yaparak, kendini imtiyazlı görerek vatanseverlik olmayacağını belirterek “Başkalarını ötekileştirerek, başkalarının değerlerine saygısızlık yaparak prim elde edilmemeli. Örneğin Atatürk’ü sevmeyebilirsiniz ama Atatürk’e hakaret edemezsiniz” diye konuştu.