Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Hemşehri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması”nın bu sene 5’cisi gerçekleşti.
Festival Park içinde 4 gün süren festivale 41 dernek, ilçe belediyeleri ve STK temsilcileri de stant kurdu. Festivale katılan dernekler, kendi yöresinin geleneksel değerlerini, lezzetlerini stantlarına taşırken, yöresel müzik ve halk oyunlarını da sahneye taşıdı.
Festival için 80 civarında stant ve yörük kıl çadırlarla kurulan alanda ziyaretçiler, allı yeşilli dolma, aşure, ciğer kebabı, mercimek köftesi, çiğ köfte, Akçaabat köftesi, Sivas köftesi, gözleme, büryan kebabı gibi birbirinden lezzetli yemekleri yerken diğer yandan da künefe, cezeryeler, tatlı sucuklar, lokumlar, bastık gibi tatlı çeşitlerini yeme fırsatı buldular. Ayrıca yöresel peynirler, ekmekler, bal, tereyağları, mısır unu gibi kendi yöresinde yapılmış tazecik lezzetleri de Gaziantep halkına sundu. Stantlarda gıda ürünlerinin dışında el emeği göz nuru çeyizlik örtüler, danteller, resimler ve tablolar da sergilendi.
Gece geç saatlerine kadar yöresel türküler ve şarkıların yanı sıra halk oyunları da sahnelendi. Ünlü sanatçı Zara’nın konseri ile başlayan festivalin ilerleyen günlerinde birçok etkinlikler yapıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu, Rışvanlılar ve Tarihi Kültürel Diyalog Derneği Sema ve Semah gösterileri, BURÇDER Nasreddin Hoca gösterisi, Sivaslılar Deve oyunu ve konseri, Pervarililer ve Eruhlular Derneği konseri, Şanlıurfalılar Derneği Şanlıurfa sıra gecesi, Adıyamanlılar Derneği Harfana Grubu konseri, Halfetililer Derneği Ahmet Onurlu konseri, Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Aşık Yunus Ercan konseri, Hassalılar Derneği Halk Ozanı Gül Ahmet Yiğit konseri, Hazele Derneği Cüneyt Güzel konseri, Oğuz Boyları Federasyonu Halk Oyunları gösterisi ve Ümit Can İlhan konseri, Van Gölü Çevresi Derneği’nden Hozan Nezir konseri festivale renk kattı.
Başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere yüzlerce kişinin ziyaret ettiği stantlarda renkli görüntüler de yaşandı.