Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’te bu üretim sezonunda hububatta önemli bir rekolte artışı beklediklerini açıkladı.
Hububat sektör temsilcileri GTB ‘de bir araya gelerek yeni hasat sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundu.
Sektör toplantısına başkanlık eden GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, katılımcılara Türkiye’de ve Gaziantep’te bu yıl gerçekleşmesi beklenilen tahmini hububat rekolteleri hakkında bilgiler verdi.
Ülke genelinde bu sene yaklaşık 23 milyon ton gibi yüksek bir buğday rekoltesinin gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Tiryakioğlu, bu rakamın buğdayda son 15-20 yılda elde edilen en iyi yıllık toplam ürün olacağını söyledi.
Gaziantep için öngörülen hububat rekolteleri hakkında da bilgiler veren Tiryakioğlu, "Şehrimizde özellikle buğday, arpa ve mercimek ekili alanlarda önemli bir verim artışı bekliyoruz. İlk tahmin raporlarına göre bu sene ilimizde ekmeklik buğday ekimi yaklaşık 557 bin 434 dekarlık bir alanda yapıldı. Bu üründen beklenilen tahmini yıllık verim yaklaşık 247 bin ton dolaylarında. Ekmeklik buğdayın yanı sıra 283 bin dekarlık bir alanda yetiştirilen durum buğdayından ise yaklaşık 145 bin ton dolaylarında bir ürün bekliyoruz" dedi.
Tiryakioğlu, 347 bin dekarlık bir arazide ekimi gerçekleştirilen arpada ise yaklaşık 123 bin ton civarında bir hasat öngördüklerini ifade ederek, kısa bir süre sonra oluşturulacak olan mikinci tahmin raporlarının Gaziantep’in hububat rekoltesini daha net ortaya koyabileceğini sözlerine ekledi.
Tiryakioğlu, ayrıca toplantıda sektör temsilcilerinin sorularına da yanıt vererek, yeni üretim sezonunun hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.