Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bilgi ve deneyimlerinin artırılması amacıyla Gülsan Holding işbirliğiyle seminer düzenlendi.
İslahiye Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen seminere İslahiye Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, Gülsan Holding İnsan Kaynakları Eğitim Şefi Gökhan Yegül, Yüksekokulun akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı. Gülsan Holding İnsan Kaynakları Eğitim Şefi Gökhan Yegül tarafından verilen seminerden sonra öğrencilerle mülakat yapılarak iş başvuruları kabul edildi.
Yegül, konuyla ilgili Gülsan Holding insan kaynakları olarak kariyer planı dahilinde staj yapmak isteyen son sınıf öğrencileriyle buluştuklarını, Holding insan kaynakları birimi olarak neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını anlattı. Öğrencilere başvuru formu dağıtarak bire bir mülakat yaptıklarını anlatan Yegül, amaçlarının holdingde staj yapan öğrenciler arasında geleceğin fabrika müdürünü, satış, satın alma, lojistik müdürlerini seçmek olduğunu belirtti. Yegül, staja kabul edilen öğrencilerin staj boyunca takip edilip ve staj bitimine yakın ilgili fabrikada bölüm müdürüyle bağlantıya geçilerek, stajyer hakkındaki görüşlerinin alındığını, eğer öğrenciden memnun kalınmışsa el sıkışıp staj bitiminden itibaren ücretli personel olarak iş hayatına başlattıklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Kariyer planı yapan öğrencilerin okulda okuduğu derslerle yetinmeyip, kendisine katkı sağlayacak ek kurslar alması gerekir. Kariyer planlaması yapan öğrenci, arkadaşı oyun oynarken kendisi hayata ve başarıya dair yeni atılımlar, çalışmalar ve faaliyetler yapmalı; özellikle iyi bir dil, bilgisayar programları, kişisel gelişim becerileri ve özellikle meslek etiği ve erdem konularında donanımla olması kaçınılmazdır.”
İslahiye Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gülsan Holding işbirliğiyle düzenlenen seminer çok yararlı oldu. Öğrencilerimiz kariyer planına katkı sağladı. Gülsan Holding yetkililerine teşekkür ediyoruz.”