Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci ve öğretim görevlileri, Nurdağı İlçesi Sakçagözü Beldesinde bulunan Pan Hayvancılık Damızlık Keçi Çiftliğini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Ziyarette Y. Doç. Dr. Deveci’nin yanısıra Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Yanar, Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan, Tarım Danışmanı ve Ziraat Mühendisi Sevinç Alkan da hazır bulundu.
Tarım ve bu sektörün bir bileşeni olan hayvancılık sektörünün bölgenin ana kalkınma eksenlerinden bir tanesini oluşturduğunu ifade eden Y. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, böylesi yatırımların İslahiye ve Nurdağı bölgesinde hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt üretiminin artması ve üretilen sütün çiftçinin elinde kalmayıp iyi bir fiyata satılması için çok değerli olduğunu söyledi. Y. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, “Böyle güzel ve büyük yatırımların bölgemizde olması için bu işletme gibi yerlerin çoğalması gerekiyor" diye konuştu.
Keçi çiftliğine önümüzdeki günlerde İslahiye Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlığı, Organik Tarım ve İşletme Programı öğrencileri için teknik gezi düzenlenerek çiftlik yönetimi hakkında bilgi alınacağı bildirildi.