GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi.
Cumhuriyet Mahallesi, Hacı Ali Öztürk Mahallesi ve diğer mahallerin bazı bölümlerinde yaşanan elektrik kesintilerine mahalleli tepki gösterdi. Esnaf ve vatandaşlar kesintiler nedeniyle elektronik eşyalarının zarar gördüğünü ifade ettiler. Vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.
Cep telefon mağazası işleten Nurettin Güzey, “Her yerde bir arza meydana geliyor ve bu arzıa en az 5.6 saat sürüyor bugün ki kesinti ise yaklaşık 9 saat sürecek” derken, Metin Yücel isimli vatandaş ise, “Benim işyerimdeki tüm makinelerim elektrikle çalışmakta bugünde siftahsız gideceğim” dedi.
İslahiye elektrik veren elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise, bugün meydana gelen elektrik kesintisinin neden olduğu arza Cumhuriyet Mahallesi Yüncüler sokakta bulunan trafonun 400’lük olduğunu ve yetersiz olduğunu bu nedenle sık sık elektrik kesintisi olabileceğini açıkladı. Bu trafonun en az 600 ya da 1000 olması gerektiğini belirten yetkililer, buradaki trafonun beton örme köş trafo olması gerektiğini ancak buraya yapılan projenin hayata geçirileceği sırada çevre esnafının iş yerini engellediği gerçeksiyle buraya yapılacak betonarme köşün başka bir yere yapıldığını dile getirdiler.