Şahinbey Belediyesi İstiklal Mahallesi’ne hem Semt Pazar hem de Sosyal Tesis yaparak vatandaşın hizmetine sundu.
Vatandaşın alış verişini daha rahat yapa bilmesi için Pazar yeri ve mahalle sakinlerinin yararlana bilmesi için sosyal tesis yaptıran Şahinbey Belediyesi tamamlanan her iki projeyi de görkemli bir törenle hizmete açtı.
Ev sahipliğini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı törene AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Muhammed Hakan Tanrıöver, Yusuf Erdem Güzelbey, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Meclis Üyeleri, Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstiklal Sosyal Tesisinde eğitim gören öğrenciler ilahiler okuyarak dinleyenleri adeta büyüledi.
“ŞEHİRLERİMİZ KALKINIYOR”
Düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, “Bu mahallenin adı İstiklal Mahallesi yani bağımsızlık için mücadele ettiği için bu ismi almış. Bu nedenle de bu isimle ödüllendirilmiş bir mahallemiz. Şimdi bu ülkenin çocukları AK Parti’yle el ele verip bu ülkenin şehirlerini kalkındırıyor. Şahinbey Belediyemizin İstiklal Mahallesinde yaptırmış olduğu semt pazarının ve sosyal tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“KOLAY OLMADI”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İnsanların geçmişi çabuk unuttuğuna dikkati çekerek, “10 yıl öncesine baktığımızda Şahinbey’de bir tane bile Pazar yeri yoktu. Mesela 15 sene belediye başkanlığı yapan var hatta daha öncesi de var. Ama bir tane Pazar yeri yapılmamış. Bir tane taziye evi yok. Park desen ancak bir elin parmakları kadar var yok. Belediye bir işçinin maşını dahi ödeyemeyecek durumdaydı ve iflas etmişti. Böyle bir belediyeden de hizmet beklemek zor. Taa ki 2002’de AK Parti hükümete geldikten sonra, hem hükümette hem belediyelerde ciddi bir atılım yapıldı. Şehir o kadar çarpık yapılaşmış ki Pazar yeri, Sosyal tesis, park yapacağız arsa yok. Şimdi ne yapsak biraz geçmişteki kötü yönetim yüzünden iki katına üç katına mal ediyoruz. Sadece buranın arsasını iki sene önce 900 bin liraya kamulaştırdık. Burası dört katlı en altta depo onun üstünde iki katlı sosyal tesis en üstü de Pazar yeri olarak yapıldı. Diğer sosyal tesis ve Pazar yerlerinde de aynı sıkıntıları yaşadık. Ancak biz sorunları çözmek için buradayız. Şöyle bir geçmişi hatırlayalım. Tüp kuyrukları, ekmek kuyrukları vardı. Hükümet devlet memurunun maaşını dahi ödeyemiyordu. Fabrikalar kapanıyordu. İşsizlik almış başını gidiyordu. Hızlı tren ve uçak hayaldi. Bugün 12 bin kişiyi biz Uçakla Çanakkale’ye götürüp getiriyoruz. Bizim milletimiz hizmetin en güzeline layıktır” dedi.
“BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, AK Parti ile birlikte belediyecilik anlayışının da değiştiğini belirterek, “Çok güzel ve kullanışlı bir tesis olmuş. AK Parti Belediyeleri ile beraber belediyeciliğin sadece yol yapmak, kaldırım yapmak olmadığını, belediyeciliğin sosyal bir boyutunu da olduğunu biz vatandaşımıza yaşattık. Bunun en güzel ve en çalışkan belediye başkanlarımızdan olan Mehmet Tahmazoğlu dur. Ben yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Mahallesi Semt Pazarı ve Sosyal tesisi hizmete açıldı. Programa katılan protokol üyeleri ve misafirler sosyal tesiste eğitim gören kursiyerleri ziyaret ederek sohbet ettiler.
LO-VSA-Y)