Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karadağ Büyükelçisi Branko Milic, Cetinje Belediye Başkanı Aleksandar Bogdonavic ve Kotor Belediye Başkan Vekili Djordje Vukcevic ile görüştü.
Şahin’i Nizip’teki temasları esnasında Nizip Ticaret Borsası’nda ziyaret eden Karadağ heyetiyle, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehirler Kotor ve Cetinje’ye kardeş olarak büyük katkılar sunduğunu ifade eden heyet, Gaziantep Ticaret Odası ile Karadağ arasında imzalanan ticari anlaşmasını çok önemsediklerini belirttiler. Protokolun iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendireceğine dikkati çeken heyet, Fatma Şahin ve işadamlarını ticaret fırsatlarını görmeleri için Karadağ’a davet etti.
Öte yandan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Şahin’e başarılar dileyen Karadağ heyeti, Şahin’e kendi ülkelerindeki yörelere ait hediyeler takdim etti. Ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Şahin de heyete kutnu kumaşı hediye etti.
Ziyarete, Karadağ Cumhurbaşkanı Uluslararası Ekonomik İlişkiler Danışmanı Ruzdija Tuzovic, Avrupa Entegrasyon Ekonomik Bakanlığı Temsilcisi Vesna Rodanjic, Karadağ Bakanlığı Ekonomi Temsilcisi Vesna Besovic ile beraberindeki heyet, Kotor ve Cetinje heyeti katıldı.