AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, milletvekilliği yemin töreninin Çanakkale Şehitliği’nde yapılmasını önerdi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, çok ilgi çekecek bir konuyu gündeme taşıyarak, 7 Haziran seçimleri sonrasında göreve gelecek milletvekillerinin yemin törenlerinin bu dönemden itibaren Çanakkale Şehitliği’nde yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Bu hem milli duygularımız için hem de orada şehit düşen gazi olan binlerce vatan evladının ruhları için çok önemli” dedi.
3 aydan kısa bir süre kalan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde, çalışmalarına devam eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, milli birlik ve birlikteliğin bu topraklarda yaşayan herkesin huzuru ve refahı açısından önemine değinerek, “Devletimizin 100 sene önce hangi şartlarda bağımsızlık mücadelesi verdiğini ve ne kadar zor şartlar altında kurulduğunu herkes çok iyi biliyor. Devletimiz o zamanlardan bugünlere gelebilmek için çok mücadele etti. Özellikle son 10 yılda hükümetimizin yaptığı doğru ekonomik yatırımların yanı sıra içeride ve dışarıda yürütülen doğru politikalarla Türkiye tüm dünyada çok daha saygın bir konuma geldi. Ama biz tüm bunları Çanakkale’de, Dumlupınar’da gelecek nesillerin ay yıldızlı bayrak altında ezan sesleriyle büyüyebilmesi için şehit düşen binlerce vatan evladına borçluyuz. Nasıl o dönem cepheye Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle koşan bir millet varsa bugün de aynı şekilde Meclis çatısı altında görev yapan 550 milletvekili var. Bizler geçmişimize, dinimize adetlerimize, geleneklerimize bağlı bir milletiz ve bununla da her zaman övünürüz. Bu duygular bizi kopmaz bağlarla bağlar. İşte bu nedenlerle Türkiye Büyük Millet Meclisi önümüzdeki dönemden itibaren milletvekilliği yemin törenini görkemli bir şekilde Çanakkale Şehitliğinde yapmalıdır” dedi.
"Çanakkale’de Dumlupınar’da şehit düşen atalarımız savaşa giderken geri dönemeyeceklerini biliyorlardı" diyen Karakan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göğsünde sadece vatan sevgisi barındıran, şanlı bayrağımızı yere indirmemek ezan sesini Anadolu topraklarında susturmamak için yüz binlerce insanımız şehit düştü. Bu şehitlerimiz cepheye giderken, hiç birinin aklında para kazanma, mevki makam sahibi olma gibi düşünce yoktu. Hatta kendi ailesini bile geride bırakarak gelecek nesiler için cepheye koştu. Bugün 100 yıl önce olduğu gibi yine Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle yani Türkiyeli olma bilinciyle bütün milletvekilleri mücadelelerini TBMM’de sürdürmek için meclise girmeye hak kazanacak ve vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü’nün önemine değinerek yemin edecek. İşte bu nedenlerle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hareketle bu güzel ülkenin düşmanlardan temizlenmesini sağlayan kurtuluş savaşında şehit düşen binlerce vatan evladının aziz anısına milletvekilliği yemin törenini görkemli bir şekilde Çanakkale Şehitliğinde yapılmalıdır.”