Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mali mevzuat ve uygulamaları çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya Şimşek’in yanı sıra Maliye Bakan yardımcısı A.Erdem Cantimur, Gaziantep Milletvekili Enerji, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu başkanı Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda mali müşavir meslek mensupları katıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını ziyaret ederek mali sektörün sorunlarını ve taleplerini değerlendirdi.
Açış konuşmasında GSMMO Başkanı Hüseyin Özbay, seçim sürecinde odamızı diğer siyasi partiler de ziyaret ettiler, kendilerine mesleğimizin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir dosya verdiklerini belirtti. Ayrıca bu ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Mali müşavirlik mesleğinin sorunlarını kısaca kürsüden ifade edeceğini bunlarında düzenlenmesi için Maliye Bakanı’nın bu konulardaki görüşlerini almak istediklerini ifade etti. Mesleğin sorunlarının daha kapsamlı halde bir dosya halinde bakan Şimşek ve diğer ilgililere sunulacağını belirtti ve dosyaları verdi.
Bakan Mehmet Şimşek, başkanın birçok konudaki taleplerinin yerinde olduğunu, bunların bazılarının seçim sonrası süreçte karşılanabileceğini söyledi.
Bu kapsamda, 1 ve 2 Nolu KDV Beyannamelerinin ve Muhtasar Beyannameler ile SGK bildirimlerinin birleştirilebileceğini, aynı zamanda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhasebe meslek mensuplarına yönelik mücbir sebep olarak tanımlanan muhasebe mensubunun hastalanması zor gibi durumlarda mükelleflere ait geç verilen beyannamelerden dolayı mükellefin ceza yememesi için Mali Müşavire 15 günlük ek süre verilmesi yönünde yeni VUK’nunda yeni bir değişikliği yapılarak kanun tasarısına ekleneceği müjdesini verdi.
Bunun yanı sıra asgari ücretin bin 400 TL’ye çıkmasının mümkün olamayacağını, ancak katma değeri yüksek üretimin artırmasıyla asgari ücretinde bu oranda kalıcı olarak yükseleceğini ifade eden Şimşek, serbest meslek de KDV oranının düşürülemeyeceğini ama tevkifatı da çalışabileceklerini belirtti.
Beyanname verme sürelerinin ödeme süresine kadar uzatılıp birleştirilebileceğini bunun Bakanlık acısından bir sıkıntı oluşturmayacağını ifade etti.
Vergilerin tamamının Kredi Kartı ile Ödenmesi Hususunda Bakanlığın bir çalışma içinde olduğunu bu haklı talebin en yakın zamanda karşılanacağı müjdesini verdi.
Çalışanların hem SGK hem de Kolluk Kuvvetleri’ne bildirilmesinin doğru bir uygulama olmadığını, bunun da çalışanların sadece SGK bildirimle Kolluk Kuvvetlerine de bildirmiş sayılması için hazırlanan kanun taslağına destek vereceklerini ifade etti,
Diğer talepler için de TÜRMOB ve Bakanlık arasında ortak bir çalışma komisyonu oluşturulması önerisinin de yerinde olduğunu bu konu için gerekli talimatı vereceğini açıkladı.
Emeklilerin çalışanlardan kesilen oranın yüzde 15’ten yüze 10’a çekildiğini, sıfır noktasına çekilmesinin bütçe dengeleri ile ilgili olduğunu vurguladı.
Şimşek, mantıklı ve makul isteklere her zaman kapılarının açık olduğunu, kendisinin de gerçekleri ifade ettiğini, yukarıdaki hususlarda verdiği sözleri seçim sonrasında yapılacağını vurgulayarak, toplantı için GSMMMO Başkanı Hüseyin Özbay’a teşekkür ederek ayrıldı.