Merinos Voleybol takımı küçük kızlar kategorisinde zorlu bir mücadeleden sonra Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Osmaniye’de yapılan yarı final maçlarında zorlu rakiplerini geride bırakan Merinosspor küçük kızlar voleybol takamı Isparta’da yapılacak Türkiye finallerine katılıyor.
Osmaniye yapılan Türkiye yarı final müsabakalarında Merinosspor ilk gün Adana’ya 3-2 yenilmesine rağmen ikinci gün Mersin Takımını oldukça çekişmeli gecen maçta 3-2 mağlup etmeyi başardı ve Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Merinosspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yavuz, kulüp olarak son üç yılda üçüncü defa finallere katılma başarısı gösterdiklerini belirtti. Küçük kızlar kategorisinde bu yıl ilk defa Türkiye finalinde oynayacaklarını ifade ederek, alt yapıya verilen önemin bu başarılarla ispatlandığını kaydeden Abdurrahman Yavuz, “Merinos spor olarak kurulduğumuz ilk günden beri alt yapıya önem verdiğimizi ifade ediyorduk. Bu gün üçüncü ligde oynayan takımımızda bu alt yapıdan yetişen sporcularımızdır. Bu günde küçük kızlar kategorisinde Türkiye finallerine katılma hakkını kazandık. Bu takımdaki sporcularımız önümüzdeki dönemlerde A takımında oynayacaklardır. Hedefimiz kendi oyuncularımızı yetiştirmek ve Türk voleyboluna katkı sağlamaktır. Türkiye Finallerinde önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum“ dedi.
Isparta’da 14-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Türkiye finallerinde Merinosspor Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Halkbank ve İller bankası gibi güçlü rakiplerle sahaya çıkacağı bildirildi.