Gaziantep’in eğitim alanında gelişmesine olduğu gibi sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamında yarım asırdan fazla bir zamandır katkı sağlayan Nüket-Celal Ersoy çiftine Meslek Hizmet Ödülü verildi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluş fikrinin geliştirilmesini sağlayarak kuruluşundan bu yana eğitim alanında önemli hizmetler gerçekleştiren ve uzun zamandır GKV Mütevelli Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy’a Gaziantep Zeugma Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Meslek Hizmetleri Ödülleri verildi. Divan Otel’de düzenlenen ödül töreninde Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’un yaşamından kesitler sunularak gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında bilgiler verildi.
Böyle bir ödülü almanın kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu ifade eden Nüket Ersoy, insanlara yapılan hizmetlerin kutsal olduğunu ve yaşamlarını insan odaklı projelere adayarak özellikle eğitim alanında hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Yaşadığımız ülkenin ve ulusun kalkınması ve gelişmesine ancak ve ancak eğitim yoluyla hizmet edebileceğimize inandık. Bu amaçla kuruluşundan itibaren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının sadece Gaziantep için değil, bölgemiz ve Türkiye için her alanda gençler yetiştirmesi yönünde faaliyetlerin içerisinde rol aldık. İnsan yaşamında önemli olan eser bırakmak, insanlığa hizmet etmektir. Bugüne kadar bir birinden farklı birçok ödül aldık ancak bu gün bize verilen bu ödül gerek benim gerek eşim Celal Ersoy için önemli, önemli olduğu kadar bir o kadar gurur vericidir” dedi.
Gaziantep’te bulunan Rotary kulüpleri başkan ve üyelerinin de katıldığı ödül gecesinde Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’un ödülleri Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre ve Zeugma Rotary Kulübü Başkanı Cem Yetkin tarafından verildi. “Kendinden Önce Hizmet” idealiyle çalışan Gaziantep Zeugma Rotary Kulübünün bu yıl beşincisi düzenlediği bir törenle kente eğitim ve kültür başta olmak üzere pek çok alanlarda hizmet etmiş değerli kişilere “Meslek Hizmetleri Ödülü” vermeye devam ettiğini ifade eden Zeugma Rotary Kulübü Başkanı Cem Yetkin, Nüket-Celal Ersoy çiftinin ülke kalkınmasında eğitim alanındaki destekleriyle önemli roller üstlendiklerini, kentin sosyal ve kültürel yaşamında yarım asırdan fazla bir zamandır hizmet verdiklerini ifade etti.