Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle hazırlanan “Soruyorlar Oynuyorum, Fırsat Eşitliği Öğreniyorum” projesi kapsamında drama eğitimi alan çocuklar, “Leyla ve Mecnun” tiyatro oyununu sahneledi.
Hikayesini Dramaturg Sefa Babutcu’nun yazarak oyunlaştırdığı ve yönetmenliğini üslendiği çocuk oyunu “Leyla ve Mecnun” Onat Kutlar Salonu’nda gösterime girdi.
Yaklaşık 8 haftalık drama eğitiminin sonunda çocuk tiyatrosu kursiyerlerince hazırlanan “Leyla ve Mecnun” tiyatro gösterisinde fırsat eşitliğine dikkat çekildi. Altı farklı okul öğrencilerinden oluşan çocuk oyuncularının sahnelediği oyunda, izleyicilere kadın-erkek ayrımının gündelik hayattımızdaki rolüyle fırsat eşitliğine yönelik mesajlar verildi.
Geleceğin yöneticileri 7-14 yaş grubu çocukların yer aldığı, aynı zamanda fırsat eşitliğinin işlendiği “Soruyorlar Oynuyorum, Fırsat Eşitliği Öğreniyorum” isimli projenin yaratıcı drama ve tiyatro etkinliğiyle çözüme katkı sunması hedeflendi.
Çocuklar tiyatro gösterisinin ardından kendilerine bu imkanı tanıyan herkese teşekkür etti.
Kent genelindeki okullarda görevli öğretmen ile öğrenciler ve fırsat eşitliği komisyonu üyelerinin keyifle izlediği tiyatro gösteriminin ardından tiyatroyu yöneten Babutcu’ya katkılarından dolayı Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran tarafından çiçek takdim edildi.