Görme engelli atletizmci sporcu Hasan Hüseyin Kaçar ve Pınar Keleş gözleriyle değil kalpleriyle birbirlerini sevip hayatlarını birleştirerek, sevginin önünde hiçbir engelin duramayacağını gösterdiler.
Görme Engelli Atletizm Sporcusu Hasan Hüseyin Kaçar ve üniversite öğrencisi ve aynı zamanda Görme Engelli Atletizm Sporcusu olan Pınar Keleş, şahitliğini Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Cuma Güzel’in yaptığı nikah töreni ile hayatlarını birleştirdi.
ÖRNEK OLDULAR
Şahitlik yapan Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Cuma Güzel, çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak, “Onlar birçok gence örnek oldular. Hasan Hüseyin Kaçar görme engelli olmasına rağmen, Görme Engelli Atletizm yarışmalarında aldığı başarılarla sağlam olan birçok insana örnek olmuştur. Onların bu azmi ve başarısı sporun sağlıklı nesillerin yetişmesi anlamında önemli bir yeri olduğunu gösteriyor. İki gencimiz gözleri olmamasına rağmen kalp gözleriyle bir birlerini sevmiş ve hayatlarını birleştirme kararı almışlar. Onları tebrik ediyorum. Onlar insanoğlunun azminin neleri başara bileceğinin en açık örneğidir” dedi.
HEDEF OLİMPİYATLAR
Hasan Hüseyin Kaçar, 18 Mayıs 2015 tarihinde Güney Kore de düzenlenen Görme Engelliler Atletizm yarışmasında 5 bin metrede Dünya Birincisi olurken, 1500 metrede ve 800 metrede 2.’lik elde ederek ülkemizi başarıyla temsil etmişti. 21-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Katar Doha’da düzenlenecek olan dünya Şampiyonasına hazırlanan Hasan Hüseyin Kaçar’ın asıl hedefi 2016 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlara katılarak madalya kazanmak. Hasan Hüseyin Kaçar için "çocukluk aşkım" dediği ve hayatını birleştiren Pınar Kaçar’ın da aynı yarışmada 1500 metre de 2. olduğunu söyledi. Pınar Kaçar, ’’Bizim çocukluğumuz birlikte geçti. Çoğu yarışmaya birlikte hazırlanıp katıldık. Ne mutlu bize mutlu bir birlikteliğe burada imza attık. Biz birbirimizi göremesek de kalplerimizle sevgimizi gösterdik. Benim de hedefim önce Dünya Şampiyonasında daha sonra Olimpiyatlarda ülkem için en iyi dereceyi yapmak‘’ şeklinde konuştu.