Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı öğrencileri PENTEX Fuarı’nı ziyaret etti.
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı öğrencileri, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) destekleriyle düzenlenen “4. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarını (PENTEX)” Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaret etti.
Fuarda, Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı öğrencileri, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Zeugma” konulu defilesini ve Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencilerinin aynı defile için hazırlamış olduğu ayakkabı tasarımlarını inceleme fırsatı buldu. İki üniversite öğrencileriyle hocaları bu fuarda bir araya gelip fikir alışverişinde bulundu. Çingene kızı motifi ve diğer mozaiklerin de kreasyonda yer aldığı defilenin, hazırlanma aşamaları hakkında bilgi edinen öğrenciler, gelecekteki meslektaşlarının bu süreçteki deneyimleri hakkında edindikleri bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade etti.