Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ araştırmasında, Naksan Plastik 136. sırada yer aldı.
Ambalaj sektörünün liderlerinde Naksan Plastik, sahip olduğu üretim kapasitesi ve dünya standartlarındaki modern tesisleri ile ülkemizin sanayisindeki parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Naksan Plastik Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ araştırmasında" 136. sıraya yükselerek önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından TİM 1000 ile ilgili düzenlenen ödül töreninde Naksan Plastik ve Enerji San. Tic. A.Ş’nin ödülünü Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Naksan Plastik olarak faaliyet göstermeye başladığımız ilk günden bu yana, sektörümüzün ve müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyor ve büyüme planlarımızı gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıla göre TİM 1000’de üst sıralara yükselmemiz stratejimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi göstermektedir” dedi.
Gaziantep, İstanbul,İzmir, Antalya ve Irak’ta toplam 400 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yaptıklarını belirten Nakıboğlu, “Yıllık 280 bin tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesislerimiz ile birlikte dünyanın en büyük üreticileri arasında yer almaktayız. Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, İskandinavya ve Amerika olmak üzere 100’ü aşkın ülkeye ihraç gerçekleştiriyoruz. Ayrıca İSO 500 sanayi kuruluşu araştırmasında da ilk 100 firma arasında yer almaktayız. Türkiye’de ihracat yapan ülkeler sıralamasında ise 136’ncı sıradayız ve yaptığımız ihracatla Türkiye’yi global arenada başarıyla temsil etmenin ve Türk ihracatçıları listesinde sektör liderliğini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.