Gaziantep’te lenf bezlerinde büyüme olduğu için nefes alamayan hasta, ameliyat edildi.
Lenf bezlerinde büyüme olduğu için yaklaşık 1 yıldır uyuyamayan ve nefes almakta zorlanan Hasan Fehmi Şanlıoğlu (62) ameliyat edilerek bu sorunlarından kurtarıldı. Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’ndeki ameliyatı Göğüs Cerrahı Operatör Doktor Derya Özdemir Tüten gerçekleştirdi. Genellikle özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde gerçekleştirildiği öğrenilen ameliyatın uzun bir aradan sonra ilk defa devlet hastanesinde gerçekleştirildiği öğrenildi.
Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Derya Özdemir Tüten, “Hasta bize geldiğinde lenf bezlerinde büyüme vardı. Nefes darlığı şikayetiyle geldi. Biz de hastamızı yatırdık. Ameliyatımızı yaptık. 3 tane yağ bezesini de çıkarttık. Patolojik örneklemeye gönderdik. Sonucunu bekliyoruz. Hastamız rahat, herhangi bir sorun yaşamadık. Bu gün de taburcu etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Dr. Ersin Arslan’ın hayatını kaybettikten sonra bu tür ameliyatlarda düşüş meydana geldiğini söyleyen Tüten, “Rahmetli Ersin beyin vefatından sonra burada ameliyatlarda bir duraksama yaşanmış ama biz tekrardan bu durumun önüne geçip inşallah ameliyatlarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.
Başarılı bir ameliyat sonrası şikayetlerinden kurtulan Hasan Fehmi Şanlıoğlu ise,” Ben yaklaşık 1 yıldır gece uyuyamıyorum. Az uyuyorum. Allah önüme bir nimet çıkarttı. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun” dedi.