Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Aydın Karayılan ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve GTB Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Nevşehir heyeti, GTB satış salonlarında incelemelerde bulunarak Gaziantep tarımı ve ekonomisi hakkında bilgiler aldı.
Gaziantep’in, un, bulgur, makarna ve pamuk gibi tarıma dayalı birçok sektörde Türkiye üretiminin tamamına yakınını tek başına karşıladığını ifade eden GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Konya’dan, Mardin’e kadar uzanan Türkiye’nin çeşitli illerinde yetiştirilen birçok tarımsal ürün şehrimizde işlenerek piyasaya sürülmekte" dedi.
Tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti konumunda olan Gaziantep’in hep 50 yıl ilerisini hesaplayarak projeler ürettiklerini kaydeden Tiryakioğlu, "Elektronik ürün senetleri alım-satım yetki belgemizi aldık. Ürünler artık borsaya gelmeden elektronik ortamda alınıp satılabilecek. Bununla ilgili teknolojik alt yapımızı oluşturuyoruz. Ürün ihtisas borsacılığı ve lisanslı depoculukta kısa süre içerisinde hayata kazandırmayı planladığımız çalışmalarımız arasında yer alıyor. Türkiye’de örnek oluşturacak Et Borsası ile ilgili çalışmalarımızda tüm plan ve projeler bitti. Yakın zaman içerisinde temelini atmak istiyoruz. Bunların yanı sıra şehrimizin ismini taşıyan kültürel ürünümüz antepfıstığını üretiminin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik TÜBİTAK ve İKA destekli projelerimiz var. Bunlardan biri her türlü AR-GE çalışması yürütebileceğimiz ’Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisi’, diğeri de ’Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi’ olacak. Merkezde çiftçi eğitimleri, ürün kalitesi, işlenmesi ve ihracatın arttırılmasına kadar pek çok konuda çalışmalar yapılacak" dedi.
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ise, ziyarette Nevşehir tarımı hakkında açıklamalarda bulundu. Salaş, Nevşehir’de tarım arazilerinin küçük olmasına rağmen, son yıllarda özellikle fasulye üretiminde artış olduğunu söyledi.
Salaş, ayrıca Nevşehir’in turizm sektöründe de büyük atılım gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
Ziyaret sonrası GTB Başkanı Tiryakioğlu tarafından NTB Yönetim Kurulu Başkanı Salaş’a ve Meclis Başkanı Karayılan’a günün anısına hediye takdim edildi.