Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Nizip Eğitim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi’nde dereceye giren fakülte birincisi Hatice Ege, ikinci Ümran Demir ve üçüncüler Melek Yılmaz ile Kayahan Çörük’e diplomaları Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Çelik tarafından verildi.
Fakülte birincisi Hatice Ege’nin yaş kütüğüne isim çakması sonrasında, Nizip Eğitim Fakültesini tanıtan kısa film gösterisi sunumu yapılarak, Nizip Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Bozbayındır eşliğinde öğretmenlik andı okundu.
Mezuniyet töreninin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, mezun öğrencilere şöyle seslendi:
“Sizleri, parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’ye dağılan parıltıları olarak görüyoruz. Tüm eksikliklere, imkânsızlıklara rağmen başarılı olarak mezun oldunuz. Doğum sancısı zordur. Burası yeni doğuyor. Bütün bunlara rağmen ortaya çıkan eser, doğumda çocuk burada da öğrencilerimiz, ilk mezunlarımız olmanız nedeniyle ayrıca önemlidir” dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Coşkun, “Kararlı olun, onurlu olun. Hayatta kararlı ve onurlu yaşamak noktasında hep bir şiarınız olsun. Eğilmeyin, rüzgârlardan, zorluklardan hiç yılmayın. Bütün uçurtmalar rüzgâra karşı hareket ettikleri zaman yükselirler. Yoksa rüzgârın içerisinde, selin içerisinde kaybolan birer ot, birer saman çöpü olmayın ve iyi bir iletişim diliniz olsun. İnsanlarla, kim olursa olsun hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun onları kucaklayın. Onların iyi yetişmesi için bu ülkeye, geçmişinizle övündüğünüz bu büyük ülkeye, gelecekte büyük bir medeniyet inşa etmenin şuurunu verin. Bunları yapın ki, biz geleceğe aydınlık bakalım. Bundan hiç kuşkumuz yok. İnsanı kucaklayın, iyi bir iletişim diliniz olsun. Empati yapın, öğrencilerinizle empati yapın. Parası olmayan bir çocuk, yiyecek bulamayan bir çocuk karşınızda olabilir. Genç yavruları kucaklayarak mesleğinizi icra edin. Ne yaparsanız yapın işinizi iyi yaptığınıza emin olma noktasında vicdani mesuliyetiniz olsun. Aynaya baktığınız zaman ben işimi iyi yapıyorum diyebilin. Dürüstlük ve insan sevgisi olmadan asla olmaz. İnsanı sevin, yaratılmış olması insanın tek başına sevilmesi için yeter. Sizleri artık okul dünyasından yepyeni bir hayata uğurluyor, başarılar diliyorum."
Mezuniyet töreninde konuşan Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, ilk mezunları vermenin heyecanı ve gururu içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Özaslan, “Gaziantep Üniversitesi’ni dört kat genişletip, parlayan yıldız haline getirerek önce bölgede, sonra Türkiye’de ve şimdi de dünyada parlatan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a teşekkür ediyorum. Siz yıldızı parlattınız, biz de Belkız’dan ay’ı doğdurttuk. Bu yıldız ve ayın ışığında olgunlaşan eğitim neferleri Gaziantep Üniversitesi’nin yıldızını tüm Türkiye’de, dünyada yayacaklar. Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi mezunu olmanın gururuyla yaşayacaklar” diye konuştu.
Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Özaslan, “Sizlerle bir ilki tattık. Sizlerle karda, çok sıcakta birlikte olduk. Ama biz Yunus’un torunlarıyız, ‘Hamdık, piştik. İnşallah olgunlaştınız’ diyerek bundan sonraki yaşantılarında başarılar diledi.
Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinden sonra öğrenciler hep birlikte kep attı.
Törene; Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Çelik, Garnizon Komutanı Bin. Metin Şimşek, öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.