Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, ilçe protokolü, öğretim elamanları, öğrenci yakınları ve mezun öğrenciler katıldı.
Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları mezun öğrencileri kutlayarak, öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında önemli bir sürece girdiklerini, öğrencilik hayatından çıkarak çalışma hayatında başarılı bireyler olarak topluma her alanda katkı sağlayacak çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.
Mezuniyet törenin açış konuşmasını yapan Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman, toplumların gücünün eğitimli insanlarla ölçüldüğünü söyledi. Yrd. Doç. Dr. Derman, “Anadolu toplumu da geleneksel olarak genç kuşakların eğitimine, eğitimli insana büyük önem veren bir toplumdur. Bağımsızlık savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitimidir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da milleti esarete ve sefalete sürükler’ sözüyle eğitimin önemini en veciz şekilde özetlemiştir” dedi.
Mezun öğrencilere Atatürk’ün deyişiyle ‘Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri’ diye sesleyen Yrd. Doç. Dr. Derman, “Bugün bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı gündeyiz. Bugünden itibaren hayat mücadelesi başlıyor. Ama daha önemlisi, yaşam boyu öğrenme dediğimizi yeni bir süreç başlıyor. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye davam edin. Yabancı dil, iletişim, müzakere teknikleri, ikna yöntemleri, sunum yapma teknikleri, halkla ilişkiler ve benzeri pek çok alanda öğrenme olanaklarından yararlanın” diyerek, her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının sonrasında yıl içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Mezun öğrencilere belgelerinin verilmesinden sonra öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak, geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlendi.