Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun ulusal, bölgesel ve il bazında başarı kazanan öğrencileri için bir ödül töreni düzenlendi.
Nizip Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen ödül töreninin açış konuşmasını Halk Eğitim Müdürü Cem Kayar’ın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, derece alan öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
Gençler kategorisinde bölge şampiyonu olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan folklor ekibi öğrencilerine ödüllerini Kaymakam Sarıfakıoğulları, U14 kategorisinde il birinciliği kazanıp bölge müsabakalarında katılacak olan futbol takımına ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Minikler kategorisinde bölge şampiyonu olarak, Türkiye finaline katılmaya hak kazanan folklor ekibi öğrencilerine ise ödüllerini, Ak Parti Gaziantep Millet Vekili Ali Şahin verdi.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, gençlerle gurur duyduğunu ve kazanılan başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Öncelikle sizleri bugünlere getiren ailelerinize, daha sonra kazanılan bu başarıda emekleri geçen hocalarınıza teşekkür ediyorum. Kazanılan bu başarıları bir başlangıç olarak görüyorum ve arkasının gelmesini umuyorum” dedi.,
Tören, ödüllerin verilmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi hocaları ve öğrencilerinin verdiği müzik dinletisi ile sona erdi.
Törene Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı ve Ali Şahin, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, diğer idari amirler, oda ve dernek başkanları okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.