23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl yapılan temsili makam devralma etkinliği bu yıl da gerçekleşti.
Kutlamalar çerçevesinde Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları’nın makam koltuğuna temsili olarak Nizip Müslüm Erdoğan İlkokulu öğrencisi Ezgi Uçar otururken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş’in makam koltuğunu ise, Nizip Salih Ekmekçi İlkokulu Öğrencisi Kübra Dikilitaş devraldı.
Temsili Kaymakam olan Ezgi Uçar, İlçe Emniyet Müdürünü arayarak, önceki geceye ait ilçedeki asayiş raporu hakkında bilgi aldı.Nizip Kaymakamı Sarıfakıoğulları ise, ziyaretine gelen öğrencilerin bayramlarını kutlayarak, “İnşallah gelecekte sizleri birer kaymakam, emniyet müdürü ve bu ülkeye hizmet eden birer başarılı birey olarak görürüz’’ dedi.
Çocuk bayramı dolayısıyla bir süreliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Kübra Dikilitaş ise,ilçedeki okullar ve öğrencilerin eğitimi ile ilgili taleplerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ve Şube Müdürlerine bildirdi. İlçe Milli eğitim Müdürü Gündeş, kendisini makamında ziyaret edip, koltuğunu devralan Kübra Dikilitaş ve öğrenci arkadaşlarının çocuk bayramını kutlayarak, yeni temsili Müdür Dikilitaş’a, "Bu küçük yaşta gösterdiğin medeni cesaretinden ve sadece kendi okulunu değil, ilçedeki bütün okul ve öğrencileri de taleplerin arasında bulundurduğun fedakar düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum. Bu günün öğrencileri, yarının Kaymakamı Milli Eğitim Müdürü ve diğer idari amirleri olacaktırlar, onun içindir ki biz şimdi onlara ne verirsek yarın onlar da bize ve gelecek neslimize onu vereceklerdir’’ dedi.