Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) geleceğin lojistikçilerini yetiştirerek lojistik sektörünün yetişmiş işgücü açığını kapatmayı hedefliyor. HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri de organize ettikleri teknik gezilerle, edindikleri teorik bilgileri yerinde gözlemleme ve pratiğe dönüştürme imkanı buluyor.
HKÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri için, üniversitede gördükleri “Yeşil Lojistik Dersi” ile ilgili olarak teknik bir gezi düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan ve katı atıklardan CNG (Compress Natural Gas) olarak adlandırılan ve motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan gaz üretimi ve elektrik enerjisi elde eden tesis yerinde ziyaret edildi.
Öğrenciler teknik gezi sayesinde derste öğrenmiş oldukları teorik bilgilerin pratik hayatta nasıl uygulandığı konusunda bilgi sahibi oldular. Ayrıca tesiste görevli mühendisler tarafından öğrencilere; tesisin çalışma prensibi ve enerjinin elde ediliş serüveni hakkında bilgiler verildi.