Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Çocuk Üniversitesi”projesi kapsamında, Nizip Ziraat Bankası 120. Yıl İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Kasım Bozkurt ve Öğretmen Hicran Yemişen eşliğinde Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti.
Proje kapsamında fakülteyi gezen öğrenciler, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencileri ile görüşme yaparak ağaç dikme etkinliğine katıldı. Proje koordinatörü Doç. Dr. Hakan Akdağ, projenin özellikle üniversite toplum bütünleşmesi açısından son derece önemli olduğunu, küçük yaşlarda üniversite öğretimin öneminin farkında olan çocukların ilerideki yaşamlarında hayatlarını şekillendirmeleri ve motivasyonu sağlaması açısından etkili bir proje olduğunu vurguladı.
Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin bu ve buna benzer her projeye katılabileceklerini belirten Doç. Dr. Akdağ, öğretmenlerden de öğretim faaliyetleri çerçevesinde projeler beklediklerini belirtti. Doç. Dr. Akdağ, Nizip Hatice Seyit Çeker İlkokulu’nun da destek verdiği etkinlikte, projenin gerçekleşmesinde destek veren başta Fakülte DekanıProf. Dr. Mehmet Özaslan’a, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş’e ve Nizip Üniversiteliler Derneği (NÜDER) yönetimine teşekkür etti.