Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Nizip’te yapılan “Türk Savaş ve Savunma Sanatları (ALPAGU) İl Şampiyonası”nda büyük bir başarıya imza atarak, 5 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya alarak toplamda 12 madalya kazandı.
Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı ALPAGU yarışlarında GAÜN’ü 12 sporcu temsil etti. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda Yılmaz Şamlıoğlu, İlyas Toprak, Cüneyt Yılmaz, Ali Çetin ve Tülay Güzel altın madalya alırken, Esra Çetinbaş, Ö. Faruk Samsa, Yahya Oruç ve Y. Emre Gizir gümüş madalya, Y. Emre Pakır, Özal Bulut ve Betül Kılıç da bronz madalya kazandı.
Oğuzeli MYO Öğr. Gör. Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde ALPAGU Antrenörü Kemal Akın eşliğinde yarışmalara hazırlanan sporcuların bu başarısı, Gaziantep ve Gaziantep Üniversitesinde takdirle ve sevinçle karşılandı. Öğrencilerin büyük bir özveriyle çalışarak önemli bir başarıya imza attığını belirten Öğr. Gör. Yasin Eroğlu, “Spora ve özellikle ALPAGU sporuna uzak olan öğrencilerimiz, Yüksekokulumuzun desteği ve Kemal Akın hocamız sayesinde büyük bir başarıya imza attı. Spor alt yapısı olmayan öğrencilerimizin böyle bir başarısı bizi daha da çok gururlandırdı. İlerleyen zamanda gerçekleşecek yarışmalarda da öğrencilerimizden başarılı olmalarını bekliyoruz” dedi.
Madalya kazanan öğrencileri tebrik eden GAÜN Oğuzeli MYO Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencilerini mesleki anlamda en iyi şekilde yetiştirerek hayata hazırlarken sportif anlamda da her türlü desteği verdiklerini ve bunun meyvelerini almaya başlandığı için büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Doç. Dr. Yılmaz öğrencilerin müsabakalara hazırlanmasında destek ve katkılarını esirgemeyen Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ökkeş Solmaz ve kurs imkanlarını sunan Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Yıldızhan’a teşekkür etti.