Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında “Kadına Yönelik Şiddet” ile ilgili Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) Gaziantep İl Temsilcisi Aynur Yıldıran tarafından konferans gerçekleştirildi.
Yıldıran konuşmasında, ülkemizde kadına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenlemelerin yeterli olduğunu ancak uygulamada bazı eksiklerin bulunduğunu ifade etti. Kadınların şiddete maruz kaldıklarında başvurmaları gereken kurumlar hakkında da bilgi veren Yıldıran, Oğuzeli MYO öğrencilerinin konuya olan ilgilerinin kendisini memnun ettiğini özellikle genç nüfusun bu konuya daha hassas yaklaşması gerektiğini söyledi.
Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, bir insanlık suçu olarak nitelendirilen şiddetin, özellikle de kadına yönelik şiddetin gerekçesinin ne olduğuna bakılmaksızın kesinlikle reddedilmesi gereken bir olgu olduğunu belirtti. Bu tür haberlerin medyada yer alış şeklini de eleştiren Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Şiddet içeren her türlü haberin yazılı ve görsel medyada özensiz bir şekilde yer alması, eğitimsiz ve hastalıklı beyinlerde adeta bir ur gibi yerleşmekte ve çok daha olumsuz örneklere rol model olmaktadır” dedi.
Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Aynur Yıldıran’a Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından çiçek takdim edildi.