İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler Projesi" kapsamında 400 otizmli çocuk ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Abdulkadir Konukoğlu Özel Eğitim İlkokulu ile Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi´nde başlatılan projenin ilk aşamasında, okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören otizmli bireylerin aile, bakıcı ve eğitmenlerine ağız-diş sağlığı bakımı, ağız-diş sağlığı kalitesinin yükseltilmesi ve bu konuda farkında olunmasının gerekliliği konularında eğitim verdi.
Eğitimlerin ardından yaklaşık 400 otizmli çocuk ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Çocukların diş ve diş etlerindeki sorunlar, koruyucu tedavi yapılacak işlemler belirlenerek, tarama değerlendirme formu oluşturuldu.
Gerçekleştirilen ön muayene neticesinde 250 çocuğun ağız ve dişlerinde tespit edilen sorunlar, İzmir ve Adana’dan gelen 12 kişilik uzman bir ekip tarafından tedavi edilmeye başlandı.
İl Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Cahide Elif Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi projenin yapıldığı okulu ziyaret ederek sağlık ekibi ve öğrencilerle bir araya geldiler.