Özel Sanko Koleji Münazara Takımı, Argüman Fabrikası’nın düzenlediği Türkiye Münazara Şampiyonası final karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.
İstanbul Şehir Üniversitesi Yerleşkesinde 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Türkiye Münazara Şampiyonası ikinci tur karşılaşmalarında Özel Sanko Koleji, Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Açı Lisesi ve Irmak Okulları’nın da aralarında bulunduğu 16 takım finallere katılma başarısını gösterdi.
Furkan Anlar, Nihat Güneysu, İbrahim Hakan Tekerekoğlu, Abdülkadir Koçer ve Yiğit Koçer’den oluşan Özel Sanko Koleji Münazara Takımı, ikinci tur elemelerinde “Çevreci hareketler”, “devlet bireylerin aşırı borç alma riskini önlemek için kredi kartları limitlerine müdahale etmelidir”, “kadın hakları hareketi, estik ameliyatlara karşı çıkmalıdır” ve “eğitim politikası” konularını hükümet ve muhalefet olarak savundu.
Özel Sanko Koleji Münazara Takımı, yapılan 5 karşılaşmadan 3’ünü jüri tam puanı alarak finale katılmaya hak kazandı. Türkiye Münazara Şampiyonası Final karşılaşmaları, Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek.